Waar loop jij mee rond?

Ken je dat? Je bent een dag alleen met je gezin, en zoals we dat noemen “lekker je ding aan het doen” waarschijnlijk geniet je hiervan en is er rust in je hoofd. Je doet wat je leuk vind, wanneer je het wil, en het gaat lekker. Zelfs als je kids even in standje, hoe zal ik het noemen, nét niet helemaal pais en vree gaan, dan nog weet je dit aardig snel en op een goede manier weer naar oké te krijgen.

En dan komt die middag of de dag erna, (vul maar in je moeder, vader, vriend of vriendin of buur) op bezoek. Gezellig, een bakkie doen, en kletsen over wat dan ook. In het gesprek komt er ineens, voor jou uit het niets, een opmerking. Dé opmerking. De opmerking, of vraag die je op dat moment nog niet zo zeer registreert maar zo’n opmerking die daarna nog minstens 10 keer voorbij vliegt in je hoofd. Want die opmerking heeft iets aangeraakt, iets waar je nog niet helemaal vriendjes mee bent in jezelf. Iets waar je ook wel eens over denkt, deze eigenschap zou ik kunnen missen. Of in ieder geval een eigenschap die je toch wel meermaals en van verschillende mensen te horen hebt gekregen. Na het bakkie, wordt je vriendelijk bedankt voor de koffie of thee, en gaat …  verder met haar of zijn dag.

“Ineens” is je goede humeur weg, is dat lekkere gevoel van , je ding doen, ver te zoeken. En Waarom?! Omdat iemand iets bij je teweeg heeft gebracht?  Omdat iemand een mening of oordeel  over je heen gestort heeft, er zelf naar alle waarschijnlijkheid zich niet eens van bewust zijnde wat dit bij jou teweeg brengt, en je met een rot gevoel achter heeft gelaten.

En daar loop je dan, op z’n best de rest van de dag, maar misschien zelfs wel een week of nog langer, te zeulen met dé opmerking. Je draagt het mee waar je ook maar naar toe gaat. Je bent er boos verdrietig of gekwetst door maar kunt er verder niets mee. Je hoopt dat dit gevoel snel weg trekt maar hopen is niet echt een goede techniek blijkt, want wat je ook doet, het gevoel steekt steeds weer de kop op. En zo loop je hoe langer hoe meer, met je ziel onder je arm. Je goede humeur is weg, en het lukt je ook steeds slechter om het te verbergen, dus daar waar je eerst nog wel de kids met jouw kalmte en redelijkheid weer naar oké kreeg, trek je nu wit om je neus weg en blaft dat ze uit je ogen moeten gaan als ze weer eens in standje vervelend gaan. Waardoor je je daarna nog vervelender voelt, want dit kun je ook al niet constructief….

Weet je dat er dingen zijn die je kunt doen om deze opmerking los te kunnen laten? Weet je dat het helemaal niet nodig is om met dit rot gevoel rond te blijven lopen? Weet je dat er manieren zijn om je oké te laten zijn ook met de dingen van jou die misschien niet de “Miss universe” prijs krijgen?  Weet je dat het mogelijk is om even met de opmerking aan de slag te gaan zodat hij daarna helemaal uit je systeem is? En je er niet nog 1 (laat staan 10 keer) aan hoeft te denken…

Ik zou het vroeger nooit geloofd hebben maar door te kloppen op de meridianen op je gezicht en boven lichaam, terwijl je een zin zegt, kun je energie die op je lichaam (op een emotie) is gaan zitten echt los laten. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen door je lichaam, en neemt de kans op fysieke klachten af. Want energie die zich vastzet in je lichaam, kan voor pijn gaan zorgen.

Als ik het laatste vertel tegen mijn cliënten dan kijken ze me altijd eerst heel ongelovig aan, en een seconde later zeggen ze dan vaak dat ze het willen leren. En plannen we er een afspraak voor in. Het zelf ervaren zegt meer dan duizend woorden horen, of lezen. En er is tot nu toe nog niemand geweest die ik nog niet enthousiast heb zien vertrekken nadat we deze methode, deze techniek die je na het leren ervan, voor altijd bij je hebt om te kunnen doen, waar en wanneer je maar wilt.

EFT, het staat voor Emotional Freedom Technique, en sinds de dag dat ik het leerde drie jaar geleden ben ik er enthousiast en fan van!

Zijn er emoties die jij los zou willen laten?

Zit er lading op gevoelens waar jij graag vanaf zou willen komen?

Heb jij (beperkende) gedachten die je zou willen dumpen?

Maak een afspraak en kom ervaren wat EFT voor jou kan doen!

Als deze blog je aan het denken heeft gezet, of je een nieuw inzicht heeft gegeven  zou je dat dan  met me willen delen?

Wil je geen blog missen stuur me dan in Pb je email adres, dan stuur ik m’n wekelijkse blog naar je toe

Volg mij op Facebook
Facebook Pagelike Widget